Heb jij schoolgaande kinderen die vastlopen op school of niet tot leren komen, dan ben je op het juiste adres.         

"Een kind heeft geen probleem, maar heeft iets te leren'Herken jij dit?

 •  Voordat  de dag  is  begonnen  ben  jij door de strijd die je moet leveren met je zoon/dochter al doodop.
 • 's Middags na school is er vaak ook niet veel meer aan. Je zoon/dochter is moe,  niet te genieten en alles wat je doet is fout. 
 • Je kind klaagt regelmatig over hoofdpijn, buikpijn, moeheid.
 • Hoe kan het dat het op school zo dwars is, terwijl je daar thuis weinig van herkent. 
 • Jullie zoon/dochter is altijd het probleem en er wordt nooit gekeken naar wat de echte reden is en waarom een kind reageert zoals hij reageert.
 • Jouw kind heeft   een hekel aan school, of ziet het nut er niet van in? 
 • Je hebt nog meer te doen dan hele dagen met school bezig  zijn. 
 • 's Nachts lig je te piekeren hoe je het aan moet pakken en wat het beste is voor jullie kind/tiener. 
 • Je wilt rust. Rust voor je kind, rust voor je gezin.

 

 Wat wil je graag voor je kind?

 • Je wilt dat je kind thuis weer energie heeft om te spelen of met vrienden om te gaan.
 • Je wilt dat je kind met plezier naar school gaat, zonder buikpijn, hoofdpijn etc.
 • Je wilt dat je kind meer zelfvertrouwen krijgt.
 • Maar vooral, je wilt je kind weer terug!

 

Kortom:

Je wilt dat het gewoon weer gaat zoals het was. Je wilt je kind terug en niet iedere dag opnieuw op eieren lopen wat er nu weer is gebeurd op school.

 

 

 

 


Wat ik jullie kan bieden

De Kernvisie methode

Veel kinderen met leer- problemen hebben een voorkeur om in beelden en gevoelsmatig te denken. Ons onderwijs is juist rationeel en auditief ingesteld.  Twee verschillende systemen, dat botst.

De Kernvisie methode biedt het kind een aanpak, waarmee het een eigen leerstijl ontwikkelt. Op een natuurlijke manier leert het kind om de lesstof visueel op te slaan en blijvend te kunnen reproduceren. Het kind ervaart dat het net zo goed kan leren als leeftijdsgenootjes, alleen op een andere manier. Het kind leert vanuit een persoonlijke kracht, zodat het later zonder constante begeleiding verder kan                                      

Verder lezen:      Kernvisie methode           Taining Ik leer leren

De 'Ik leer leren' training is een training voor alle kinderen die een goede start willen maken in de brugklas en voor tieners  op de middelbare school die niet weten hoe ze moeten leren. 

Veel tieners lopen vast in hun schooltaken of weten niet goed hoe zij huiswerk kunnen maken, omdat ze dit eenvoudigweg nog nooit hebben hoeven doen (vaak leerlingen in 2e,3e en 4e klassen van de middelbare school).

De training leert de tieners in 5 avonden omgaan met motivatie, concentratieproblemen, faalangst, leerproblemen en organisatie van het schoolwerk, waardoor het slimmer  leert, sneller leert en ook nog tijd over houdt voor 'leuke dingen'.

 Verder lezen:  Training Ik leer leren 


Individuele coaching

Een kind ontwikkeld zich continu, dit gaat gepaard met vallen en opstaan. Meestal lukt het om de hobbels die bij opgroeien horen samen te maken Hoe ouder een kind wordt, hoe meer er ook van het kind verwacht wordt, dit kan positief, maar ook negatief zijn. Uw kind vraagt zich steeds meer af, of wat hij/zij doet wel goed is en kan hier op verschillende manieren reageren (verdrietig, dwars, clownesk, weinig zelfvertrouwen etc.). 


Verder lezen: Individuele coaching
Kind en verlies

Als nog eenmaal dat contact mogelijk was...…..

Ook al is iedereen zich er bewust van dat verdriet en rouw bij het leven hoort, toch blijft het iets waar je liever niet over wilt praten. Zoals in de natuur weinig te voorspellen is, zo kunne wij ook het ziekteverloop en daarop (in het ergste geval) het overlijden niet voorspellen.

Door verlieservaringen in mijn eigen leven heb ik op veel verschillende manieren afscheid van mensen mogen/moeten nemen. Als coach ben ik mij steeds meer bezig gaan houden met de dood in het leven. Afscheid nemen van een dierbare kan een ingrijpende gebeurtenis zijn, waarbij het lastig kan zijn om je emoties en gevoelens te uiten. Het is belangrijk dat ieder verhaal gehoord wordt, dat er informatie gegeven wordt daar waar het kind dit nodig heeft en dat een kind gerust gesteld wordt in het verdriet en het rouwen. Door ruimte te geven aan het verdriet komt er ruimte voor de herinnering die voort kan leven.Even voorstellen

Mijn naam is Martine Goeting. Ik woon met mijn man en vier kinderen, in de leeftijd van 9-16 jaar, in Huissen, waar ik mijn praktijk aan huis heb. Mijn achtergrond als verpleegkundige en mijn persoonlijke ervaringen hebben ervoor gezorgd dat ik de opleiding tot kinder- en jongerencoach ben gaan doen. 

Ik vind het belangrijk dat kinderen in deze toch al prestatie- en resultaatgerichte tijd, de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Als er meer gekeken zou worden naar het kind achter het gedrag, zou dit voor heel veel kinderen ruimte geven tot groei. 

Verder lezen:  Over mij en contact